Wat is je specialisme bij W/E?
Als adviseur circulaire bouwmaterialen werk ik vooral aan milieuprestatieberekeningen van gebouwen en geef advies over circulaire bouw. Daarnaast draag ik bij aan infographics voor publicaties en presentaties van W/E. Ook geef ik input voor verbetering van producten en diensten en help met het organiseren van cursussen vanuit mijn ontwerpachtergrond.
Wat is je visie op verduurzaming van de gebouwde omgeving?
Verduurzaming van de bouw gaat niet alleen om een lager (fossiel) energiegebruik en materialen met een lage impact. Verduurzaming gaat ook om woningen en kantoorgebouwen maken die lang meegaan, die steeds een nieuwe functie kunnen aannemen en die gemakkelijk uit elkaar te halen zijn afhankelijk van behoefte. Met bestaande gebouwen is dit iets lastiger, maar hier is ook nog veel te winnen om de wooncrisis aan te gaan. In de toekomst moeten materiaalpaspoorten ervoor zorgen dat er nog nauwelijks nieuwe materialen gebruikt worden. Hittestress en wateroverlast op een warmer wordende planeet wordt tegengewerkt door effectief inzet van groen en slim watermanagement en hergebruik. Ten slotte bevorderen woningen sociale cohesie in wijken door onder andere semi-private tuinen. Dat klinkt mooi toch?
Waarom werk je voor W/E?
Creativiteit en duurzaamheid, dit zijn twee kernbegrippen voor mij. Het liefst zie ik ze samen. En bouw, dat is precies in mijn straatje. Je merkt bij W/E dat duurzaamheid echt voorop gaat. Binnen mijn functie zet ik concreet de impact neer van gebouwen over heel Nederland en mag ook creatief meedenken over de diensten en producten die we leveren. Daarnaast staat de coöperatieve organisatiestructuur toe dat ik kan meedenken over de toekomst van de stichting. Zo is mijn werk erg gevarieerd en blijf ik elke dag nieuwsgierig.