Donderdag 20 juni lanceerde Stichting W/E adviseurs GPR Gebied tijdens een webinar. GPR Gebied maakt duurzaamheidsthema's binnen gebiedsontwikkeling meetbaar en bespreekbaar. Tijdens de webinar konden niet alle vragen beantwoord worden en daarom geven we antwoord op alle gestelde vragen.
GPR Gebied is een tool om de duurzaamheid van een gebied meetbaar en bespreekbaar te maken. Het geeft scores op vijf duurzaamheidsthema’s en helpt bij het verbeteren van plannen.
Deze tool is geschikt voor:
De kosten hangen af van het type project en de gewenste diepgang. Een snelle gebiedsanalyse geeft snel inzicht. Voor een uitgebreide analyse stemmen we de aanpak af op jouw wensen.
GPR Gebied kijkt naar de duurzaamheid van de omgeving, terwijl GPR Gebouw zich richt op individuele gebouwen. Samen geven ze een compleet beeld van de duurzaamheid van een gebied.
Nee, GPR Gebied werkt niet met licenties. De analyse is een dienst die we aanbieden.
Deze tool helpt in verschillende fasen van een project:
Veel tools focussen op één aspect, zoals klimaatadaptatie of biodiversiteit. GPR Gebied kijkt integraal naar vijf thema’s:
De scores zijn gebaseerd op indicatoren die de prestaties van een gebied meten binnen de vijf duurzaamheidsthema’s.
Ja, GPR Gebied is niet alleen voor nieuwbouw. Je kunt het ook gebruiken om bestaande gebieden te verbeteren.
In de initiatie- en definitiefase kan GPR Gebied helpen om duurzaamheidsdoelen concreet te maken en invulling te geven aan beleidsdoelstellingen.
Ja, GPR Gebied helpt bij het vergelijken van verschillende ontwerpopties, zodat je de meest duurzame keuze maakt.
De nauwkeurigheid hangt af van de invoerdata. In een vroege fase zijn scores indicatief. Naarmate het project vordert, worden de berekeningen preciezer.
Nee, ook voor kleinere ontwikkelingen en herstructureringen is deze tool geschikt.
Ja, we verbeteren en actualiseren de tool continu om aan te sluiten bij nieuwe inzichten en regelgeving.
Lees hier meer informatie over GPR Gebied of ga naar het nieuwsbericht over de lancering van de tool. Kon je niet bij de webinar aanwezig zijn? Kijk deze dan hier terug.
Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met Esmeralda Hemelaar of Ryan Adriaanse.